Táplálási statisztikák a csirke tojásról és a liba tojásról

A tojás a reggeli elindításának egyik leggyakoribb módja, és ez egy magas fehérjetartalmú és tápanyag-sűrű étkezés. A tojás tojás a tojás reggeli leggyakoribb komponense, de a libamáj is fogyasztható. A liba tojás háromszor nagyobb, mint egy nagy csirke tojás, ezért nagyobb mennyiségben tartalmaz bizonyos tápanyagokat. Hasonlítsa össze mindkét típusú tojás táplálkozását, és lehet, hogy több tápláló reggeli választást készíthet.

Kalóriák és zsír

Ha az étkezés részeként egy csirke tojást tartasz, akkor csak 72 kalóriát fogyaszthat, de egy libamáj 266 kalóriát tartalmaz. A libamájban is több zsír van, mint egy csirke tojás, beleértve a telített zsírt is. Egy nagy csirke tojás 4,75 g teljes zsírt tartalmaz, és 1,56 g telített. Egy libamáj 19,11 g teljes zsírt tartalmaz, 5,1 g telítettséggel. Ha megpróbálja csökkenteni a telített zsír bevitelét, egy csirke tojás lehet az egészségesebb választás az Ön számára.

koleszterin

A magas koleszterinszint növelheti a szívbetegség kockázatát, ezért fontos a bevitel korlátozása. A tojás a koleszterin egyik legismertebb forrása, és a csirke- és liba tojások koleszterint tartalmaznak. Ha alacsony koleszterinszint-éted van, beszélje meg orvosával arról, hogy van-e bármilyen tojása a diétájába. Egy nagy csirke tojás 186 mg koleszterint tartalmaz, és egy libamáj tartalmaz 2227 mg koleszterint.

Vitaminok

Mind a csirke, mind a liba tojás hasznos vitaminokat biztosít. Egy csirke tojás 24 mcg folsavat, 0,45 mcg B12-vitamint, 270 nemzetközi egységet A-vitamint és 41 nemzetközi D-vitamin-egységet tartalmaz. A lúd tojás méretük miatt nagyobb mennyiségben tartalmaz ilyen vitaminokat. Egy liba tojás 109 mcg folsav, 7,34 mcg B12-vitamin, 936 nemzetközi egység A-vitamin és 95 nemzetközi egység D-vitamin.

Ásványok

A csirke- és libatojások bizonyos ásványi anyagok, például a foszfor súlyos dózisát biztosítják. A foszfor ásványi anyag, amely támogatja a csontok egészségét. Egy nagy csirke tojás 99 mg foszfort tartalmaz, és egy libamáj 300 mg-ot tartalmaz. Az egyik nagy csirke tojás 28 mg kalciumot, 0,88 mg vasat, 69 mg káliumot és 0,65 mg cinket biztosít. Egy liba tojás 86 mg kalciumot, 5,24 mg vasat, 302 mg káliumot és 1,92 mg cinket tartalmaz.

A tojások tápanyag-sűrű fehérje, amely segíthet a szervezet energiaellátásában. Kap elegendő fehérjét a diéta, és akkor is könnyebbnek találja a fogyást vagy a súly megőrzését. Egy nagy csirke tojás 6,23 g fehérjét kínál. Egy liba tojás 19,97 g fehérjét tartalmaz.

Fehérje