Táplálkozás egy 6 oz. hátszín

A hasábburgonya 6 uncia része kétszer akkora, mint egy szokásos 3 uncia adag – ami a kártyák méretének vagy a tenyerének a mérete, a MedlinePlus szerint. A 6 uncia, fehérje gazdag bélszín táplálása segít napi fehérje igényeinek elérésében vagy túllépésekor. Amellett, hogy gazdag fehérje, a bélszín steak esszenciális vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele.

A túlsúlyos rész a fehérje

A marhahús bélszín 6 gramm része a zsírokkal levágva körülbelül 52 gramm étkezési fehérjét tartalmaz, az USDA National Nutrient Database szerint. Egy nő, aki egy 6 uncia bélszínt eszik, meghaladja az étrendi segélyét vagy az RDA-t. Például a fehérje napi RDA 46 gramm a nőknél és 56 gramm a férfiaknál, az Orvostudományi Intézet szerint.

Számolja meg a zsírtartalmát és kalóriáit

Ha lecsökkented a zsíroidat a bélszín steakén, csökkenti a teljes kalóriatartalmát. Az USDA beszámol arról, hogy a sovány felső szegélyléc 6 uncia adagja nikkel hüvelyk zsírt tartalmaz, körülbelül 312 kalóriát tartalmaz. Összehasonlításképpen, az egyharmad hüvelyknyi zsírra vágott hasábburgonya egynegyed része 414 kalóriát szolgáltat az USDA szerint. A bélszínen található zsírok egy része azt is jelenti, hogy növelni fogja a telített zsír- és étrendi koleszterinadagolást, ami növeli a szívbetegség kockázatát, ha feleslegessé válik.

Ne felejtsd el a szénhidrátot

Bár a bélszín fehérjetartalmú és étkezési zsírt tartalmaz, szénmentes táplálék. Bár a szénhidrát bevitelének csökkentése, miközben növeli a fehérjét, növelheti a jóllakottságot és szabályozhatja a teljes kalóriabevitelt, a szervezetnek napi rendszerességgel szükséges a szénhidrát megfelelő működéséhez. Az Orvostudományi Intézet azt javasolja, hogy a felnőttek legalább 130 gramm szénhidrátot kapjanak naponta. Egészséges szénhidrátokkal egészítheti ki ételeit, próbálja meg a borsót, a kukoricát, a barna rizst vagy a quinoa-t hozzáadni a 6 uncia bélszínre.

A bélszín további előnyei

A marhahús bélén sok olyan vitamin és ásványi anyag található, melyeket a szervezetnek napi szinten szüksége van. Az USDA szerint a bélszín cinkben, foszforban, káliumban, magnéziumban, niacinban, B-12 vitaminban és vasban gazdag. Ezenkívül, mivel a bélszínben és más húsban található vas hemvas formájú, könnyebben felszívódik a szervezet, mint a növényi alapú élelmiszerekben található vas.