Teafaolaj prekancerózus bőrelváltozásokhoz

A Nyugat-Ausztrália Egyetem hároméves tanulmánya szerint a teafaolaj hatékony alternatív helyi kezelést jelent a precanceros nem-melanoma bőrelváltozások kezelésére, sőt sikerrel is csökkentette az egerek tumorainak csökkenését. Ha emberben nem kezelik, akkor a precanceros állapotok, mint az Actinic (szoláris), a keratosis és az Actinic cheilitis, teljes ránctalanul fejlődhetnek ki, ezért a teafaolajat tartalmazó készítmény alkalmazása bizonyos védelmet nyújt. Beszéljen egészségügyi szakembereivel, mielőtt bármilyen alternatív megközelítést kipróbálna az egészségi állapotra.

Mi a teafaolaj?

A teafaolaj a melaleuca alternifolia-ból származik, amely New South Wales-ben, Ausztráliában őshonos növény. Az olajat a melaleuca leveleinek gőzölgő lepárlásával hozza létre. Más országok azt állítják, hogy teafaolajat gyártanak, de a tiszta termék csak Ausztráliából származik. A teafaolaj csak helyi felhasználásra és mérgező hatású. Míg az egyének néha teafaolajat használnak kedvenc fogkrémmel, nem szabad lenyelni. Ha a teafaolajat közvetlenül a bőrre alkalmazzák, jelentettek allergiás kontaktusos bőrgyulladást okozó irritációt.

A teafaolaj előnyei

Bár még mindig vannak végleges vizsgálatok ahhoz, hogy meg lehessen határozni, mennyire hatékony a teafaolaj ténylegesen, számos más teszt is bizonyította sikerét. A teafaolaj természetes tartósítószer, és számos antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik. Hasznos számos bőrbetegség esetén, beleértve akne- és egyéb bőrirritációkat, sportolók lábát, gombás fertőzéseit és rovarcsípéseit, és kis mennyiségben hozzáadódik a fogkrémet is a fogászati ​​problémák megelőzése érdekében. Gombaellenes, vírusellenes, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatású. Van anekdotikus bizonyíték arra, hogy a teafaolaj serkenti az immunrendszert, és javítja a bőrelváltozásokat új hegszövet kialakításával.

Prekanceros bőrelváltozások

A prekancerózus bőr állapotát általában túl sok napsugárzás okozza, és több mint öt súlyos égetés esetén fordul elő. Az aktinikus keratózis a leggyakoribb előgyógyászati ​​bőrelváltozás, amely a bőre túlságosan sok napfénnyel rendelkező, különböző színeket mutató elváltozásokat és ráncos dudorokat okoz. Ezek a dudorok vérzik, viszketnek vagy gyulladnak. Az Actinic cheilitis repedéseket és sérüléseket okoz az ajkakon, ami túl sok nap következménye, és rákot okozhat, ha kezeletlen marad.

Teafaolaj használata a bőrelváltozásokhoz

A 1990-es évek elején a Nyugat-Ausztrália Egyetem Tea Tree Oil Research Group tanulmányában felfedezték, hogy a teafaolaj alkalmazása a prekancerózisos és rákos nem melanóma kezelésére pozitív eredménnyel jár. Egy hároméves vizsgálat szilárd bizonyítékot talált arra, hogy az egereknél a bőr alatt termesztett daganatok és az egereknél a felszíni elváltozások, amikor egy teafaolaj-készítményt alkalmaznak, gátolják a további növekedést. A regresszió egy napon belül történt, és három nappal később nem észleltek tumorokat. Ezek az eredmények arra ösztönözték a kutatókat, hogy szabadalmazzanak olyan új krémeket, amelyek összekeverik a teafaolajjal, hogy csökkentsék az olaj kemény hatásait a bőr ellen, így az olaj hatékonyan elnyomhatja és gyógyíthatja a prekancerózus elváltozásokat.