Teniszlabda terápia az ibkatusznak

A Mayo Clinic szerint az irakiás olyan sugárzó fájdalomra utal, amely az ülőidegben – a test legvastagabb idegében – az alsó és a hátsó combodat a lábadon keresztül nyomon követi. A Mayo Clinic munkatársai ugyancsak fontos megkülönböztetést tesznek, hogy az iszakia – amit szintén “őssejt-ideggyulladásnak” neveznek – — önmagában nem betegség vagy rendellenesség, hanem egy másik probléma tünete az idegesség, például a herniated lemez vagy A spinális csatornád szűkítése. A teniszlabda használata egyes esetekben segíthet csökkenteni az ájult fájdalmadat.

Teniszlabda terápia

A táncos nevelő, előadó és koreográfus, Katherine Steadman szerint a teniszlabda terápia “az akupresszúra és a reflexológia elveit használja az izomfájdalom, a feszültség és a méreganyagok hatásának enyhítésére”. Egy teniszlabda segítségével megtalálhatja és kezelheti az izmokban lévő tompított területeket, és különösen hatékony a piriformis izom tender pontjaiban – az orvos által ismert izom, amely hozzájárul az irakiás kialakulásához. Az ijedt fájdalom kialakulásának gyakori hozzájárulása miatt a piriformis izom a saját elnevezett állapotához vezetett: piriformis szindróma.

Trigger Pontok

Dr. Timothy J. Maggs, egy csontkovács, azt sugallja, hogy az ismétlődő használat eredményeképpen a piriformis izomban felhalmozódhatnak az indítópontok — hiper-irritábilis csomók vagy a vázizomban lévő zenekarok. A triggering pontok megváltoztatják a piriformis izom tónusát, ami hatással van a piriformis izomzatához közeli struktúrákra és szövetekre – beleértve az ülőidegedet is -. Az ülőideged akkor gyulladt, és megtapasztalja a klasszikus iszaka tünetet: fájdalmat sugároz a hátsó combján és az alsó lábán.

Hogyan működik

Dr. Maggs azt javasolja, hogy a teniszlabda terápia segítse a piriformis szindróma visszaszerzését. A teniszlabdát a piriformis izom aktivitási pontjainak kezelésére használják, azzal a céllal, hogy csökkentsük az izom hipertóniáját, helyreállítva a normális véráramlást a területre és enyhítsük az idegi irritációt. A padlón ülve helyezzen teniszlabdát a teste oldalán lévő gluteális izmok alatt, melyeket fájdalmasan sugároznak. Lassan tolja a súlyát a labdára, és vegye figyelembe a fokozott érzékenységet, ezek a triggerpontok helye. Néhány beteg a gyengédséget “fájdalmasan jó” típusú kényelmetlenségnek tekinti. Használjon mérsékelt erőt, hogy 15-20 másodpercig összenyomja a fájdalmas helyeket, mielőtt átmegy a következőre. A teljes kezelés ideje legfeljebb 4-5 perc lehet ülésenként.

Előnyök

Ha megfelelően és következetesen viselkedik, a teniszlabda terápia segít enyhíteni az irakiát, feltételezve, hogy a sciiciák oka a piriformis izomban fellépő pontok kiváltásához vezet, és nem olyan gerinc állapotban, amely idegi behatást okoz, mint például herniált lemez vagy a Gerincvelőt vagy annak kimeneteit. A teniszlabda terápia egyszerű, kényelmes és költséghatékony megközelítés az irakiák kezelésére, és otthon is végezhető egészségügyi szakember felügyelete nélkül.

szempontok

A teniszlabda-terápia több szempontból is korlátozott. Például, ha túl sok súlyt helyeznek a labdára, a labda összeomlik. A teniszlabda sem helyettesítheti a professzionális karosszéria munkatársainak gyakorlott kezét, akik tapasztalataikra támaszkodva felmérhetik problémás területüket és latens triggerpontokat találhatnak. És ha fájdalmas fájdalmat észlel, fontos, hogy azonnal keresse fel orvosát, hogy meghatározhassa tüneteinek valódi okait. A teniszlabda terápiára támaszkodva az irakiára vonatkozóan nem lesz hatékony, ha valami súlyosabban történik, és késleltetheti az Ön állapotának megfelelő kezelések megkezdését.