Túl sok mandula étkezési mellékhatásait

A mandulák rizzegést és ízt hoznak létre, jó egy könnyű táplálékkal útközben. A salátákhoz és egyéb ételekhez mandulát is felvehet. A mandulák kis mennyisége általában jól illeszkedik a legtöbb diétába, de túl sokan fogyasztanak mellékhatásokat. A kockázatok megértése segít az étrend megfelelő tervezésében és a buktatók elkerülésében.

Nagy mennyiségű mandula étkezés közben súlygyarapodást okozhat. Az ajánlott mandula kiszolgálása 1 oz. Mert ezek a diófélék magas kalóriát és zsírt tartalmaznak – 163 kalóriát és 14 g zsírt unciánként. Ha egy 3,500 kalóriát fogyaszthat felfelé az égés felett, akkor mindössze 500 kalóriát ad hozzá étkezéshez egy héten keresztül. Ha kb. 3 oz-ot fogyaszt. A mandula minden nap anélkül, hogy számviteli őket az étkezési terv, akkor nyerhet 1 £ egy hét alatt. Bár a mandulában lévő zsír elsősorban egészséges zsírok, étkezési 3 oz. A mandula 42 gramm zsírt tartalmaz az Ön étrendjében. Korlátozza zsírfelhasználását napi kalóriáinak 20-35% -ára, vagy 44-78 g-ra, ha követi a 2000 kalóriás étrendet, hogy elkerülje a súlygyarapodást.

A mandulák meglehetősen magasak a mangánban. Minden 1 oz. A kiszolgálás 0,6 mg ásványi anyagot biztosít. Normális körülmények között ez jó dolog – napi 1,8-2,3 mg-ot kell alkalmazni ahhoz, hogy segítsen a szervezet működésében. Ha sok mandulát fogyaszt, különösen a mangánban gazdag táplálkozás tetején, akkor ez okozhat gyógyszerinterakciókat. A vérben lévő nagy mennyiségű mangán megzavarhatja az antipszichotikumokat, valamint az antacidákat, a hashajtókat, a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket és bizonyos antibiotikumokat.

Beleértve a mandulát az Ön étrendjében, az E-vitamint kínálja, amely antioxidáns védelmet nyújt. Ebből 7,4 mg E-vitamint kapsz unikánként, nagyjából a felét, amennyit naponta szükséged kell. Nagyon sok mandulát kell felvenni a napi 1000 mg tolerálható felső határ fölé, de ez lehetséges, különösen akkor, ha olyan étrendet eszünk, amely E-vitamint tartalmazó ételekben, például tojásban, dúsított gabonafélékben, spenótban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag. A túl sok E-vitamin a szervezetben túladagolást okozhat, ami letargiát, homályos látást, fejfájást, hasmenést és felborulást okozhat.

Egy uncia mandula 3,5 gramm rostot tartalmaz, ami az Ön által szükséges mennyiséghez (25-38 g) hozzájárul a hasmenés és a székrekedés megelőzéséhez. Azonban túl sok mandula fogyasztása valójában székrekedést és hasi puffadást okozhat, ha a szervezet nem használ nagy mennyiségű szál feldolgozására. Ha rengeteg mandulát fogyaszt, igyon vizet vízzel együtt, hogy segítsen a szervezetnek kezelni a szálbevitelt.

Hízás

Gyógyszer kölcsönhatások

E-vitamin-túladagolás

Emésztőrendszeri problémák