Vajon biztonságos-e a nyers mandulát a terhesség alatt?

A mandulák a tápanyagok értékes forrása, és egészséges zsírokat biztosítanak. A terhes nők megnövelték a vitamin-, tápanyag- és kalóriaszükségletet, így a mandulák hasznosak lehetnek a terhességi étrendhez. Azonban az étkezési diófélék, mint a mandulák terhesség alatt történő biztonsága aggodalomra ad okot a növekvő ételallergia miatt a kisgyermekeknél.

A diófélék, mint a húsok és a bab, tagjai az egészséges táplálkozás szempontjából létfontosságú fehérje-táplálék-csoportnak. Körülbelül 25 mandula egy 1 oz. Ami egyenértékű ahhoz, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint hozzájáruljon a napi ajánlott felnőtt fehérjefogyasztáshoz 5-6 uncia egyenértékben. Minden dió biztosítja az emésztést az emésztéshez, de a mandulák szintén nagy mennyiségben tartalmazzák az E-vitamint. A mandulák egészséges zsírok forrásai, amelyek hozzájárulnak a sejtek egészségéhez, és antioxidáns hatással csökkentik a test stresszét.

A mandulák, a kesudió, a mogyoró és a mogyoró, a fák. Bár a földimogyoró-allergia leggyakrabban az anafilaxia, az életveszélyes légzés és a sokk hatása a felnőttkorban is társul, a diófélék hasonló élelmiszerallergiai kockázattal járnak. Az Élelmiszerallergia és az Anaphylaxis Hálózat szerint az Egyesült Államokban közel 2 millió ember allergiás a fán. A mandulák nem a leggyakoribb fahéjas allergia, de az egészségügyi szakemberek azt javasolhatják, hogy elkerüljék az összes fát, ha egyfajta allergia jelen van, mert a keresztreakció kockázata áll fenn.

Mivel az elkerülés az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák az allergiás reakciót, a terhes nők, akiknek maguk is vannak a diófélék allergiája, mindenkor kerülniük kell a mandulát a saját biztonságukért. A nem allergiás nőkön a terhesség alatt a mandulák vagy egyéb allergén élelmiszerek fogyasztása még mindig nem tisztázott. A 20. század végén a hagyományos bölcsesség arra engedett következtetni, hogy a diófélék, beleértve a földimogyorót és a dióféléket, terhesség alatt kerülni kell, hogy csökkentsék az újszülött allergia kockázatát. Azonban az élelmiszerallergiák aránya tovább növekszik, talán a túlzott elkerülés és tisztaság miatt, amely nem ösztönzi az immunrendszert megfelelő módon – a higiéniai koncepciót. Az élelmiszer-allergiát terhesség alatt történő alkalmazásra vagy elkerülésre utaló elméletek még mindig kevés bizonyítékkal rendelkeznek.

Mivel a tanulmányok nem utalnak egyértelműen arra, hogy a diéták és a diéták elkerülése a terhesség alatt az ételallergiák kialakulásában kisgyermekekben, nem állnak rendelkezésre tömören útmutatások az egészségügyi szakemberek vagy az érintett várandós betegek számára. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt ajánlja, hogy a családban előforduló ételallergiás terhes nők körültekintően járjanak el az olyan élelmiszerek elkerülésével, mint a magas allergiás rizikójú mandulák vagy földimogyoró.

Almond egészségügyi előnyök

Tree Nut allergia

Terhesség és ételallergia

Élelmiszerallergia biztonsági kivételek