Vállfájdalom a karok birkózásától

A karok birkózása olyan harci sport, amely tartást és erőt képvisel. A sport két emberből áll, akik egyik karját hajlított könyökével egy sík felületen használják, megragadva egymás kezét, és megpróbálják az ellenfél karját először a sík felülethez tapasztani. Mint minden más sport, a karok birkózása bizonyos fájdalmakat és sérüléseket okozhat. Az egyik leggyakoribb kar-birkózáshoz kapcsolódó panasz a vállfájás.

A karos birkózás erősen a vállízület használatára támaszkodik. A váll egy gömbcsuklóval ellátott gömbcsuklóval rendelkezik, amely elősegíti a kar befelé és kifelé történő körforgását. A glenohumerális ízület szorosan illeszkedik a humerus és a scapula között. Csak vékony csontdarab van a vállízületek párnázatának megakadályozására, ahogy a humerus és a scapula között forog, és minél több ember vesz részt a karok birkózásában, annál jobban elfogy a vállízület pelyhesítője, és a válla elkezd hiányozni Szerkezet és támasz, fájdalmat okozva a vállízületben.

A vállban fájdalom diagnosztizálására számos módszer létezik. A vállon a fájdalom diagnosztizálásának egyik módja az, ha egy engedélyezett általános orvos által végzett fizikális vizsgálatot végzünk. A fizikális vizsgálat során az orvos arra kéri Önt, hogy több mozgást végezzen a sérült vállával a mozgás tartományának és a fájdalom súlyosságának felderítése érdekében. A vállfájdalom részletes diagnosztizálására további módszerek találhatók: CT, MRI és röntgen.

Vannak néhány módja a vállfájdalom kezelésére orvosi beavatkozás nélkül. Az egyik módja az, hogy a sérülést okozó területet a fájdalom első megjelenése után 48 órán belül jégre helyezzük 15 percig a gyulladás megelőzésére. A kar-birkózásnál a vállfájdalom kezelésének másik módja az, hogy 20 perccel közvetlenül lefekvés előtt melegítse fel a váll szöveteit, és elősegítse a váll szövetek relaxációját. Soha ne alkalmazzon hőt közvetlenül a tevékenység után, mert fokozott sérülést és gyulladást okozhat a sérült területen. Továbbá, a túlzottan ellenálló gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az Aleve és az ibuprofen alkalmazása a fájdalom megelőzésére használható.

Ha az önkezelés nem segít a vállfájdalmakban, szükség lehet orvosi beavatkozásra. Egyfajta orvosi kezelés, amely segít a váll fájdalom, kap egy gyógyszert ismert kortikoszteroid. A gyulladás leállítása és a fájdalom megelőzése érdekében kortikoszteroidot injektálunk a vállízületbe. A fizikai terápia az orvosi beavatkozás egy másik formája, ahol konkrét gyakorlatokat használnak a sérült vállízület erősítésének elősegítésére. A vállfájdalom leállításához használt végső megoldás a váll arthroscopy néven ismert műtét, amely a közösségben lévő problémák vizsgálatára, diagnosztizálására és javítására szolgál.

A fájdalom oka

A fájdalom diagnosztizálása

Öngondoskodás

Orvosi beavatkozás