Vörös dudorok a test törzsén

A vírusos megbetegedések és az allergiás reakciók különböző körülményei miatt vörös dudorok jelenhetnek meg a testének törzsén. Bár a legtöbb esetben a vörös dudorok a törzsön enyheek és kezelhetőek, ne használjon gyógyszereket a dudorokon, amíg nem tudja, mi okozta őket. A rossz kezelés miatt a bokrok rosszabbodhatnak vagy fertőzést okozhatnak. Mivel nehéz megmondani a különbségeket a hibák és a súlyosabb bőrbetegségek között, találkozót kell tartani az egészségügyi szolgáltatóval, hogy meg tudja diagnosztizálni a dudorok okait, és ajánljon kezelési javaslatokat.

típusai

Néhány feltétel, amelyet az American Academy of Family Physicians jelezhet, vörös dudorokat okozhat a csomagtartón: csalánkiütés, kontakt dermatitis, rovarcsípés és rüh. Bizonyos krónikus bőrbetegségek, például az ekcéma és a pikkelysömör, szintén kis vörös dudorokkal kezdődhetnek a csomagtartón. Kezelőorvosa fel fogja használni a kiütés fizikai megjelenését, valamint az Ön által megadott háttérinformációkat, például a megjelenés időpontját és egyéb tüneteket, mint pl. Viszketés vagy láz, a kiütés okainak meghatározásához.

Időkeret

Az Ön kora fontos tényező, amelyet figyelembe kell vennie, amikor meghatározza a törzsek esetleges okait a csomagtartón. Néhány vírusos betegség – például a rózsa, a kanyaró és a bárányhimlő – vörös, ropogós kiütéshez vezethet, amely a csomagtartón kezdődik és a végtagokra terjed, de az Ask Dr. Sears webhely szerint ezek a körülmények a leggyakoribbak a gyermekeknél és általában Egyéb tünetek, mint a láz. Felnőtteknél az övsömör – a vírus által okozott vírus okozta vírus okozza a bárányhimlőt a gyermekeknél – gyakran kis vörös dudorokkal kezdődik, és leginkább az 50 évesnél idősebb embereket érinti.

szempontok

A rovarcsípések vörös dudorokat okozhatnak minden korosztály testén, csecsemőktől felnőttekig. A Ask Dr. Sears weboldalon azt javasoljuk, hogy a hibakeresés lehet az oka, ha több, általában kevesebb, mint 20 vörös dudor keletkezik középen egy harapási lyukkal. A rovarcsípések, például bolhák, ágyékcsíkok és szúnyogok, még tiszta, kisállat-mentes házakban is előfordulhatnak.

Megelőzés / Solution

Ha az orvos megállapítja, hogy a hibabeccset okozta a törzsek a csomagtartón, akkor meg kell szüntetni a rovarfertőzést annak érdekében, hogy megakadályozzák a jövőbeni harapásokat. Bár a rovarok, például a bolhák otthona gyakran megszabadulhat otthoni kezeléssel, a Környezetvédelmi Ügynökség javasolja, hogy hívja meg a minősített kártevő-kezelő szakembert, hogy segítsen az ágybetegségek kezelésében és ellenőrzésében.

Figyelem

A rüh, a mikroszkópos atkák által okozott bőrbetegség nagyon viszkető kiütést okoz, amelyet könnyen elterjedhet más emberekkel szoros kapcsolatban. A szájüregi fertőzés egyik első jele a viszketés, különösen az éjszaka folyamán, amelyet apró vörös dudorok kísérnek, amelyek az övvonalon, a fenekükön, a mellbimbóin és a péniszen körül vannak csoportosítva. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia sürgeti Önt, hogy kérjen azonnali kezelést annak érdekében, hogy megelőzze a fertőzést a karcolásoktól és elkerülje a betegség terjedését másokkal szemben.